Enkel och framförallt snabb tårtfyllning!
Jag har bakat en hel del denna vecka, ja för vi hade ju kalas denna fredagskväll! Bland annat stod två smarriga tårtor med på fikalistan och jag valde att baka ena tårtbottnen med rivet citronskal i smeten som jag ju brukar baka till kalas, men testade även att smaksätta den andra bottnen med kakao och göra en chokladtårta! Blev himla god faktiskt och lär bakas igen!
Jag ville exprimentera lite med tårtornas fyllningar och försökte hitta på några nya smaker jämfört med de vanliga, sylt och marsan. Bland annat denna snabba, goda och enkla blåbärsfyllning fick ett lager i chokladtårtan. Tänkte dela med mig av hur jag gjorde och förhoppningsvis inspirera någon där ute i internetvärlden som är lika baktokig som mig ;)

Jag började att koka 250 gram frysta blåbär på full sprutt på spisen tills de var alldeles mosiga.

Sedan tog jag fram vår nya, stora, finmaskiga sil och silade blåbären så jag endast fick saften från bären. Man får trycka på bären för att få ut så mycket som möjligt. Vilket man ju vill.

Sedan var det dags för snabb-marsan pulver! Mätte upp cirkus 3 matskedar direkt i bunken med blåbärssaften.

Ta en vanlig stor sked ifrån bestickslådan och rör om så inga klumpar bildas.

Ta fram ännu en blå bunke och fram med elvispen. Höfta i lite vispgrädde och kör på full pelle så grädden blir rätt kompakt. Inte tills det blir som smör då.

Häll i 1-2-3 skedar med den hårt vispade grädden i blåbärssmeten.

Rör om.

När du uppnått önskad konsistens tar du en lilleman och brer på blåbärsfyllningen på understa lagret i tårtan. De tyngsta fyllningarna ska alltid vara längst ner i en tårta. Rätt ska vara rätt.

Sedan hade jag chokladpudding på det övre lagret. Då ser det ut såhär. Mums. Fast är så jävulskt mätt att jag mår nästan illa av att se på dessa bilder just nu, haha.
Lycka till med eventuella tårtbak! :)